Hele bygningen er blevet renoveret, og Krogsgaards Maskinværksted har udvidet produktionen.

Lokal virksomhed har vokseværk


Krogsgaards Maskinværksted på Engvej i Vejen har travlt i produktionen, og lokalerne er nu renoveret og udvidet, så der er plads til flere nye CNC-maskiner.

Mange har nok bemærket, at der er sket store forandringer på Engvej i Vejen. Den gamle bygning, som i tidernes morgen husede jem & fix og JYSK, er som forandret.

Ved årsskiftet 21/22 købte Krogsgaards Maskinværksted bygningen, som man tidligere havde lejet sig ind i. På trods af inflation og kriser har virksomheden vind i sejlene, og produktionen har vokseværk, så da den tidligere dyrehandel lukkede, valgte Kristian, Jacob, Helle og Hans Henrik Krogsgaard at udvide produktionen. Administrationen er dermed flyttet ind i en del af nabobygningen, som i dag også huser AgroLand.

Fest, farver og ny robot

Hele bygningen har fået en makeover, og det blev i weekenden fejret, da ansatte og deres familier og venner, var med til at fejre det flotte resultat. Udover en lækker frokost var der rundvisning i produktionen, hvor gæsterne bl.a. kunne se det nyeste medlem af maskinparken. 

I produktionen har Krogsgaards Maskinværksted fået en ny maskine ind, en såkaldt robotcelle, som kan arbejde selvstændig 12 timer ad gangen, hvorefter den selv lukker ned for dagens arbejde. Den kræver blot, at en af virksomhedens dygtige medarbejdere giver de rigtige instrukser og programmerer den korrekt.

– Vi har travlt, så det er en god investering, vi har gjort med den nye robotcelle. Vi planlægger at udvide produktionen yderligere, og det har vi nu plads til efter udvidelsen af lokaler, fortæller Hans Henrik Krogsgaard, virksomhedens grundlægger.

Vind i sejlene

Der er travlhed i produktionen, hvor virksomhedens industriteknikere alle har travlt ved CNC-maskinerne.

– Der er gang i vores branche, og vi søger ofte dygtige lærlinge, som ønsker at blive industriteknikere. Vi har haft både EUD- og EUX-elever, og flere af dem er stadig hos os, fortsætter Hans Henrik, mens han viser den nye robotcelle frem.  

– Lige nu har vi kun en lærling, men der er plads til et par stykker mere her på maskinværkstedet. Vi vil rigtig gerne bidrage til, at vi får dygtige medarbejdere indenfor vores fag, og vores lærlinge har ofte ny viden med hjem fra skoleopholdene, som de deler med os alle.

Book en rundvisning

Det er ikke kun ansatte, og deres familier, som får en guidet tur rundt i virksomheden. Hans Henrik og Helle arrangerer ofte også rundvisninger for foreninger og andre grupper, som gerne vil se, hvad den lokale virksomhed laver.

– Vi vil rigtig gerne vise, hvad vi laver i dagligdagen. Mange ved egentlig ikke, hvad vi producerer, og hvordan vores maskiner fungerer, så det er en hel ny verden, som vi viser vores gæster. Så skulle der være nogen, som gerne vil se vores hverdag, er de velkomne til at kontakte os, så får vi arrangeret et besøg i vores produktion, afslutter Hans Henrik, mens han viser rundt i hallen med de mange CNC-maskiner.

Se billeder