Jacob, Hans Henrik, Helle og Kristian

Nu skal de unge stå i spidsen for lokal virksomhed


Generationsskiftet har været undervejs igennem en årrække, og nu er det tid til at fejre det – Krogsgaards Maskinværksted ApS inviterer alle interesserede til åbent hus.

På Engvej 3 i Vejen ligger en virksomhed, som måske kun de færreste kender til. Derimod ved mange i produktionsbranchen, hvem Krogsgaards Maskinværksted ApS er, det er nemlig dem, man kontakter, når maskinen mangler en specialdel af høj kvalitet, og det skal gå hurtigt.


Tid til nye kræfter

I 1987 startede Hans Henrik Krogsgaard Madsen maskinværkstedet hjemme i privaten i Læborg, og helt naturligt blev Helle, som er gift med Hans Henrik, draget ind i virksomhedens daglige drift. I begyndelsen var det de konventionelle maskiner til metalbearbejdning, som blev brugt, men efterhånden blev både maskinparken, bygningerne og kundegruppen større.

I 2017 flyttede familien hele virksomheden til nye lokaler i den gamle Jem og Fix bygning på Engvej i Vejen. På samme tid påbegyndte Hans Henrik og Helle et generationsskifte. Jacob og Kristian, to af parrets sønner, havde igennem en årrække arbejdet i familievirksomheden, og det var nu tid til, at de skulle indgå i den daglige ledelse af virksomheden. 5 år senere er generationsskiftet ved at være i mål, og sønnerne skal nu føre Krogsgaards Maskinværksted videre i den samme ånd, som Hans Henrik og Helle har gjort siden 1987. Der har alle dage været fokus på fleksibilitet, kvalitet og præcis levering, og det vil der blive ved med at være.

For at fejre generationsskiftet åbner Krogsgaards Maskinværksted dørene for alle interesserede. Lørdag den 7. maj kl. 11.00 til 14.00 kan børn og voksne komme forbi Engvej 3C i Vejen og se de mange maskiner i drift – og måske kan man være heldig at få en lille souvenir med hjem. Skulle sulten melde sig på vejen rundt i den lokale virksomhed, vil der blive serveret ”byg selv hotdogs”, øl, sodavand og kaffe.

– Helle og jeg vil fremover stadig være at finde i produktionen og på kontoret, men nu er det tid til at Kristian og Jacob bliver de formelle ledere af Krogsgaards Maskinværksted ApS. Det håber vi naturligvis, rigtig mange vil komme og fejre med os lørdag den 7. maj, siger Hans Henrik med sit sædvanlige gode humør.

Elever og ny viden

Krogsgaards Maskinværksted ApS har alle dage haft fokus på den nye generation, og derfor tager man hvert år nye elever ind, som ønsker at blive industritekniker.

– Vi har hele tiden fire til fem elever, som er i gang med uddannelsen som industritekniker. Som produktionsvirksomhed er det vores ansvar at uddanne de kommende industriteknikere, og vi ser det som en fantastisk mulighed for at give vores viden videre og få ny inspiration fra vores elever, når de kommer retur fra deres skoleophold. Vi tager både EUD- og EUX-elever ind, så alle er velkomne til at søge hos os, fortæller Hans Henrik alt imens, han viser rundt i det store lokale med de mange CNC-maskiner på Engvej.

– Vi har stort fokus på vores medarbejdere og videreuddannelse. Det er deres kompetencer, som er i spil, når vi skal producere og bl.a. finde løsninger, når kunderne kommer med specialopgaver. Derfor ønsker vi også at holde på vores medarbejdere, når de har færdiggjort deres elevtid hos os, fortsætter Hans Henrik. – Vil du eller et ungt menneske, du kender, gerne vide mere om muligheden for at blive elev hos os, så spørg endelig ind til det når du besøger os til åbent hus-arrangementet. Vi fortæller og svarer meget gerne på spørgsmål. Vi brænder for vores fag og giver det gerne videre, slutter Hans Henrik, mens solen sender sine varme stråler ind ad de store vinduer i produktionen.

 

Se billeder